מאת השף: רובי קורדובי
שף הבית של חברת "תבואות"

 

חומרים: (ל- 6-8 מנות)

שקית תערובת קטניות אורגניות של "תבואות"

10-12 עלי מנגולד(עלי סלק) גדולים

1/2כוס שמן זית כתית מאיכות טובה

2 כפות שום כתוש טרי

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות

2 לימונים טריים סחוטים+גרידה מלימון אחד

תבלינים: כפית צ'ילי חריף גרוס+ כפית פלפל שחור + כף כמון + 2-3 כפות מלח + כף סומק

1/4 חב' שמיר טרי קצוץ

 

אופן ההכנה:

* מבשלים את תערובת הקטניות עד לרכות, מסננים ומקררים מניחים על מסננת

* קוצצים את הקצוות התחתונות של עלי המנגולד ופורסים את העלים עם הגבעולים לפרוסות דקות

* .חולטים במים רותחים לשתי דקות מסננים ומקררים

* מערבבים את כל החומרים טועמים ומוסיפים טעם במידת הצורך

 

טיפ: מצוין להגיש עם לבנה עיזים מעוטר בצנובר,שמן זית וסומק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *