הקונדיטורית ליאור קליין מסטודיו בוטיק לעוגות Klein Cakes מציעה לרגל חג הפורים מתכון מנצח לאוזני המן במילוי פרלינים של לינדור – כדורי שוקולד במילוי קרם שוקולד עשיר ורך עטופים בקונכייה של שוקולד חלב. מתכון קל להכנה וטעים להפליא!
מצרכים לאוזני המן (22 יחידות):
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
כפית תמצית וניל מקורמיק
קורט מלח
אבקת סוכר (לפי הטעם)
למילוי:
1 פרלין לינדור שוקולד חלב
לגירסא אקסטרא שוקולדית:
טבלת שוקולד לינדט אקסלנס 70%
אופן ההכנה:
* מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח אבקת סוכר ומלח, מוסיפים את החמאה הקרה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורים.
* מוסיפים ביצה וחלמון וכפית תמצית וניל לתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
* עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
* כעבור שעה מוציאים את הבצק, מרדדים אותו וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס יין עם פתח קטן.
* מרטיבים עם קצות האצבעות את הקצוות במים, מכניסים פנימה פרלין לינדור, סוגרים בקיפול וצובטים את הקצוות לקבלת משולש מושלם.
* מומלץ להקפיא לפני האפייה.
* אופים בתנור מחומם מראש על 160 מעלות למשך כחצי שעה.
לגירסא אקסטרא שוקולדית:
* בסיום האפייה להמיס על בן מארי (קערה מעל סיר מים חמים) טבלת שוקולד לינדט אקסלנס 70%.
* מחכים שאוזני ההמן יתקררו מעט ואז טובלים את תחתית כל אוזן המן בשוקולד ומרימים בעזרת מזלג.
* מנגבים את שארית השוקולד בדפנות הקערה ומניחים על גבי ניר אפיה לקירור.