ספגטי אליאוליו עגבניות וטוב טעם
מתכון משפחתי מאת: השף ברק חורש

חומרים :
1 חבילה ספגטי שטוח- מבושל, מסונן ומשומן
20 יח' עגבניות שרי-שטופות וחצויות
20 יח' זיתי קלמטה מגולענים
1 חבילה טוב טעם
מלח, פלפל שחור גרוס, סומק

חומרים לרוטב אליאוליו:
9 שיני שום פרוסות
20 עלי אורגנו טרי (2 גבעולים קטנים)
1 יח' צ'ילי אדום טרי- פרוס
1/4 כוס שמן זית

אופן הכנת המנה:
* מחממים מחבת גדולה או ווק על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית וכל חומרי הרוטב, מטגנים מעט תוך ערבוב תמידי בכף עץ כ-3 דקות
* מוסיפים למחבת את הספגטי ומערבבים היטב כ-2 דקות
* מוסיפים למחבת את העגבניות, התבלינים וזיתי הקלמטה וממשיכים לערבב ולפזר את כל החומרים באופן שווה כ-5 דקות
* מעבירים את הספגטי מהמחבת לקערת הגשה
* מפוררים ומפזרים את גבינת הטוב טעם (בעזרת הידיים, קצת נדבק לא נורא) על כל שטח פני הספגטי ומגישים מיד

המלצת השף:
1. ניתן לערבב את הספגטי במחבת עם מלקחיים
2. ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת בנוסף לגבינת הטוב טעם
3. ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *