מתכון לשבועות סלט קוסקוס מלא ולבנה בשמן זית, בעל טעמים חזקים וצבעים מרעננים.
באדיבות השף גיא פרץ.

החומרים:
350 גר קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
4 עגבניות קצוצות דק ומסוננות
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כף נענע קצוצה
5 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
5 צנוניות פרוסות דק
חצי בצל סגול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון 1
מלח ופלפל שחור טחון טרי
רבע כפית סומק
12 כדורי לבנה בשמן זית
חצי כפית זעתר טחון
לאפה

אופן ההכנה:
* מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
* את הלאפה חותכים לקוביות, מוסיפים שמן זית, ואופים בתנור למשך 4 דקות לייבוש ויצירת קרוטונים.
* מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד (כולל הקוסקוס).
* מעטרים בכדורי לבנה ,ומפזרים מעל סומק וזעתר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *