סופגניית רולדין במילוי ריבת תות קלאסית

סופגניה קלאסית של רולדין

המרכיבים לכ-30 סופגניות:  

הבצק

1 ק"ג קמח לבן

1 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

1 כפית  מלח

60 גרם שמרים לחים

90 גרם מרגרינה

1 כפית ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1 כפית  תמצית רום

המילוי: – צנצנת ריבת תות איכותית

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים למערבל מזון: קמח, סוכר ושמרים לחים, ומערבבים למשך דקה.        
  • מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.     
  • מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
  • מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  • יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של  4-5 סמ' .
  • מכסים את התבנית בניילון ובמגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ'  של 170 מעלות ( חשוב לשמור על גובה האש  כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
  • מטגנים 2 דקות כל צד של הסופגנייה, (מתחילים לטגן את הצד שתפח – הכיפה) עד קבלת גוון חום זהבהב.
  • מזריקים פנימה ריבת תות ומפזרים מעל אבקת סוכר