לקראת חנוכה, מציע השף גדעון בן עזרא ל'עץ הזית' מתכון ייחודי לסופגניות אפויות מקמח מלא- לחג חנוכה טעים ובריא הרבה יותר.
החומרים ל 24 סופגניות
5 כפות שמן קנולה עץ הזית 'מועשר'
¼1 כוסות (150 גרם) קמח מלא מנופה
¼1 כוסות (150 גרם) קמח לבן מנופה
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
½ כפית מלח
2 כפות (10 גרם) שמרים יבשים (½ קוביית שמרים טריים / ½ שקית שימרית)
½ מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל
1 ביצה
¾ כוס (180 מ"ל) ריוויון או חלב 1%
תרסיס מופחת קלוריות " עץ הזית' בטעם חמאה או קנולה
סירופ סוכר להברשה
אבקת סוכר להגשה
טיפ
חשוב להקפיד על תפיחה ממושכת עפ"י הוראות המתכון. ככל שהבצק יתפח, כך יתקבלו סופגניות קלילות ורכות יותר, אך תפיחה ארוכה מידי תהפוך את הבצק לחמצמץ.