איציק פיינשטיין, שף אל גאוצ'ו, ונשר מאלט מציע מתכון לצלי בקר בנשר מאלט ובצלי פנינה המתאים להגשה עם פירה תפו"א.
החומרים:
1 ק"ג בשר סינטה
2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
200 ג' פטריות שמפניון שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול קרישה חתוך לטבעות עבות
5 שיני שום
2 כפות קמח
1 ליטר נשר מאלט
2 כפות טימין טרי
2 כפות פלפל גרוס
1 כף מלח גס
100 ג' מחמאה מומסת
אופן ההכנה:
* את הנתח מסדרים בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה מעל, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס טימין ושיני שום.
* מחממים תנור ל 220 מעלות וצולים את הנתח כ 10 דקות
* בנפרד מטגנים במחבת עם מעט מחמאה את הבצלים עד הברקה מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב מוסיפים נשר מאלט ומבשלים כ-30 דקות.
* מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ 10 דקות .
*להגשה מוצאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות ,מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל .מתאים להגשה עם פירה תפו"א.