מתכון לראש השנה: טארט בננה אפוי עם קרם שקדים

המתכון באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב

חומרים:
4 בננות בשלות חתוכות לטבעות
בצק עלים בגודל 30 על 30 ס"מ
2 כפות אבקת סוכר
100 ג" שקדים טחונים
2 חלבונים
1 כפית גרדת לימון

הכנת המנה:
הכנת הבצק:
מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל-4 חתיכות זהות בגודלן (ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט). דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.

הכנת קרם השקדים:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

הכנת המנה:
מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר. מחממים תנור ל-220 מעלות. 5. מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.