באדיבות שף מחלבת "משק צוריאל" ברק חורש

חומרים ל-5 אנשים:

חצי קילו עלי תרד טריים – שטופים, מיובשים וקצוצים גס.
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל – מפוררת בידיים
1 כף קמח
3 ביצים
1/4 – 1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט קינמון
קורט פלפל אנגלי גרוס
שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:

• מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, עד קבלת תערובת אחידה.
• מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים
• מגישים חם/קר.

להגשה – מומלץ להגיש בליווי לבנה עיזים ושמן זית של "משק צוריאל"

המלצת השף:

1. לקצוץ את התרד מספר שעות לפני הכנת המתכון ולהניח במסננת (לשם הוצאת נוזלים מהתרד).
2. להוסיף לתערובת מעט גרידת לימון לפני הטיגון.
ערכים תזונתיים למנה – 2 קציצות :
אנרגיה – כ- 225 קק"ל
שומן –כ- 13 גרם ( כולל שמן טיגון )
שומן רווי – 3 גרם
כולסטרול – 121 מ"ג
חלבון : כ- 15 גרם
פחמימות – כ- 11 גרם
סיבים תזונתיים – כ- 2 גרם
סידן – כ- *170מ"ג = 17% קצובה יומית לסידן למבוגר
ברזל – כ- 3.8 מ"ג

* חלק מהסידן בתרד אינו ספיג בגלל אוקסלטים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *