מתכון לפורים: אוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס

קונדיטוריית הבוטיק "Nofar Patisserie" ומותג השוקולד השוויצרי  "Lindt"מציעים לרגל חג הפורים מתכון מנצח לאוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס בטעמים ייחודיים: שוקולד מריר עם נגיעות מנטה, שוקולד מריר עם שומשום קלוי ושוקולד מריר בטעם קרמל עם נגיעות מלח ים.

מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס

המצרכים ל- 40 יחידות:

125 גרם חמאה חתוכה לקוביות

250 גרם קמח

75 גרם אבקת סוכר

80 גרם אבקת שקדים

80 מ"ל שמנת מתוקה

2 חלמונים

קורט מלח

1/2 כפית תמצית סוכר

למילוי:

2 טבלאות שוקולד "לינדט" אקסלנס לבחירה לפי הטעם

4 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • במעבד מזון עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם אבקת סוכר לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.

הכנת המילוי:

  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם השמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מחממים תנור ל-170  מעלות.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים.
  • מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת משולש.
  • מקררים את אוזני המן לפני האפייה 10-15 דקות.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
  • מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.