מתכון למתאבנים טעימים לכבוד החג

באדיבות צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar N' Burger הכשרה בירושלים.

המתאבנים של צחי מוגשים בשלוש גרסאות:

האופציה הבשרית:
מתאבן בשרי וחגיגי המהווה יריית פתיחה לארוחת חג מושלמת.

חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
חומרים למילוי
1 ק"ג בשר טלה
80 גרם פטרוזיליה
21 כפית פפריקה גרוסה
21 כפית מלח
21 כוס בצל חי
אופן ההכנה
לוקחים 2-3 תמרים לכל אורח, בממוצע. חורצים בצד. מרחיקים את הגלעין וממלאים באחת המליות, ממלאים בנדיבות. מסדרים על נייר אפיה בתבנית, כשהפתח כלפי מעלה. אופים 9 דקות בחום גבוה, לפחות 180 מעלות. מצננים שלוש דקות ומגישים.

האופציה החלבית המלוחה:
מתאבן חלבי ומלוח, תקרובת מעולה לאירוח חגיגי.

חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

למילוי
גבינת שמנת. מומלץ בחום – גבינת שמנת המצופה בצל של 'ניצן' (כשרות: חת"ס)

מעמוליםהגרסא המתוקה.
יכול לשמש כמתאבן וקינוח לא באותה הארוחה

חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

למילוי
קוצצים דק שקדים ואגוזים בכמויות שוות, מוסיפים מעט דבש או סילאן תמרים.

בתיאבון ושייתמו אויבינו…