מתכון לחנוכה: לביבות בטטה בתוספת סילאן וחמוציות

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

חומרים ל-8 לביבות

  • 1 בטטה קלופה המגוררת בפומפייה לרצועות דקות
  • 1 וחצי כפות חמוציות מיובשות לאחר שהשרנו במים קרים וסחטנו מהנוזלים
  • 2 כפות סילאן
  • קורט מלח
  • ¾ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 וחצי כפות קמח
  • ½ כוס שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה

  • מוסיפים לקערת מוסיפים את הבטטה המגוררת, חמוציות, סילאן, ביצים, תבלינים וקמח, ומערבבים היטב.
  • מחממים מחבת בעלת תחתית עבה עם מעט שמן
  • בעזרת כף לוקחים מהבלילה שהכנו  ומטגנים על אש בינונית עד קבלת צד זהוב ויפה. בודקים אם הלביבה מוכנה ומגישים.
  • מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה