לקראת חג החנוכה הבא עלינו לטובה…הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכון להכנת סופגניות טעימות במיוחד בעזרת מיקסר בוש מסדרת 5 MUM

מתכון סופגניות בקלי קלות:

1 ק"ג קמח

10 גר' מלח אטלנטי ( מלח ים)

3/4 כוס סוכר(150 גרם)

1 וחצי שקיות שמרים טריים מסוג "שמרית" או קובייה וחצי של שמרים טריים

200 גר' חמאה רכה

50 גרם ( 1/4 כוס) שמן

6 ביצים (XL)

240 מ"ל מים ( 1 כוס)

1 כפית תמצית וניל

1/4 לימון מגורר

אופן הכנה:

  1.  לישה:  "לשים את כל החומרים לבצק חלק ואף אלסטי (עד כ-10 דקות)
  2. יוצרים כדור בצק ע"ג שולחן מעט מקומח.  מכסים במגבת מטבח כחצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק ל-2 ס"מ עובי וקורצים עם כוס (שתייה קלה) כ- 25-27 סופגניות.
  4. מכסים במגבת מטבח ומפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מטגנים כ-3 דקות מכל צד.
  6. מצננים ע"ג נייר סופג, ממלאים בריבה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

לטיגון: 1 בקבוק שמן קנולה – 1 ליטר

לדקורציה: אבקת סוכר

למילוי: ריבת משמש/ ריבת תות שדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *