המתכון באדיבות קונדיטוריית לחמי 

מתכון למסגרת 30×40 ס"מ 

בצק פריך לחיתוכיות : 

400 גרם חמאה רכה

200 גרם אבקת סוכר

2 גרם מלח ) קורט )

200 גרם שקד מולבן טחון

300 גרם קמח

16 גרם אבקת אפייה ( כף שטוחה )

180 גרם חלמונים ( 9 חלמונים )

אופן הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה,מלח ואבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח. נוסיף את השקד הטחון.נוסיף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והחלמונים לסירוגין ונערבל רק עד שהמסה אחידה.

נקרר את הבצק ונרדד לעובי רבע ס"מ לערך בגודל של מגש האפייה. נניח מסגרת לאפייה על הבצק

ונסיר את עודפי הבצק.

בראוניז נימוח :

200 גרם שוקולד מריר 60%

100 גרם פרלינה (מחית נוגט) (ניתן להשיג בחנויות מקצועיות )

260 גרם חמאה

460 גרם סוכר

250 גרם ביצים ( 5 יחידות L)

185 גרם קמח

4 גרם אבקת אפייה (כפית )

4 גרם מלח (חצי כפית )

אופן הכנה:

נחמם תנור ל-160 מעלות.

בסיר כפול או במיקרו נמיס את השוקולד ,הפרלינה והחמאה. במקביל נטרוף את הביצים והסוכר מבלי להקציף. נוסיף פנימה את תערובת השוקולד החמה ולבסוף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והקמח. נשטח על גבי הבצק הפריך ונאפה כ-15 דקות עד להתייצבות הבראוניז מבלי לייבש אותו.

חיתוך ואיחסון :

לאחר האפייה נניח לבראוניז להתקרר ובעזרת סכין חדה נפרוס על המידה הרצויה.

נאחסן בכלי אטום .

ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *