המתכון באדיבות "לחמי"

צנתר "רומיאס" או "סולטן" , להשיג בחנויות מתמחות

בצק פריך רומיאס לזילוף :

250 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם חלבון

2 גרם מלח ( קורט )

300 גרם קמח

אופן הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה, נוסיף אבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח.

נוסיף את הקמח והחלבון לסירוגין ונערבל רק עד שהמסה אחידה.

נעביר לשק זילוף עם צנתר רומיאס ונזלף על גבי מגש ונייר אפייה או סילפט ( נייר אפייה מסיליקון).

קרמל פיצוחים למילוי:

100 גרם סוכר

100 גרם גלוקוז (בחנויות מתמחות)

100 גרם חמאה

25 גרם שקד פרוס

25 גרם פיסטוק קצוץ

25 גרם גרעיני דלעת

25 גרם גרעיני חמנייה

אופן הכנה:

בסיר על אש קטנה נביא לרתיחה סוכר, גלוקוזה וחמאה. נוסיף את תערובת הפיצוחים, נערבב היטב ונוריד מהאש. ניצק על מגש ונייר אפייה וניתן לקרמל להתקרר.

הכנת העוגיות :

על מגש ונייר אפייה או סיליקון לאפייה מזלפים "כתרים" של בצק פריך לזילוף.

בכל חור מניחים תלולית קטנה של קרמל פיצוחים ואופים.

אפייה בטורבו: C 155 , 9 – 8 דק'.

העוגיות דקות מאוד ,זהירות לא לשרוף !

נניח להתקרר בחוץ ונאחסן בכלי אטום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *