אין כמו מרק, בשביל לחמם את הגוף והאווירה ביום חורף קר, על אחת כמה וכמה כשמדובר במרק עגבניות! אבל יש כאלו שצריכים (אוהבים) יותר מזה. ברילה מציעה את הפתרון: מרק עגבניות עם כוכבים
מה צריך ?
1 בצל חתוך לקוביות * 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות * 1 גזר חתוך לקוביות * 3 שיני שום פרוסות * 3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות * 1 כוס כוכבים של ברילה * מעט שמן זית * 2 צנצנות רוטב נפוליטנה בזיליקום של ברילה * 3 כוסות ציר ירקות או מים * מלח לפי הטעם * טבסקו לפי הטעם * מעט סוכר * שמנת מתוקה (לא חובה).
מה עושים ?
* מחממים מעט שמן זית בסיר רחב וכבד ומאדים בו את קוביות הבצל עד לשקיפות.
* מוסיפים את פרוסות השום ולאחר דקה את שאר הירקות וממשיכים לאדות כ- 2-3 דקות נוספות.
* יוצקים את רוטב הנפוליטנה של ברילה לסיר ויוצקים את המים.
* מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כ- ½ שעה.
* מוסיפים את הכוכבים של ברילה, מבשלים כ- 5 דקות, מתבלים, טועמים, משפרים טעם ומכבים את האש.
מה מומלץ ?
לצקת את המרק לקעריות הגשה, ולהוסיף כף שמנת מתוקה במרכז.
בתיאבון