לקראת החזרה לבית הספר: מתכון לכריך חביתת סלמי ב"שכבות"

יחיעם מגישה מתכון לכריך לקראת החזרה לבית הספר ומתאימה גם להכנה משותפת עם הילדים: כריך שכבות במילוי חביתת סלמי ובצל ירוק.

מצרכים (לכריך אחד):

לחביתה:

1/2 חבילת נקניק סלמי צרפתי של "יחיעם" (100 גרם)

1 ביצה בגודל L

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1-2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

לכריך:

2 פרוסות לחם לבן "אחיד פרוס" חצויים לאורך

1 כף מיונז דל שומן – למריחה

1 גמבה אדומה/עגבנייה חתוכה לרצועות

מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן

מקל צ'ופסטיקס חצוי/ שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים!)

אופן ההכנה:

  1. הכנת החביתה: טורפים את הביצה בכלי ומוסיפים בצל ירוק קצוץ, מלח ופלפל. חוצים כמה "עיגולי" נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה.
  2. מטגנים את החביתה במחבת חמה, סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים.
  3. הרכבת הכריך: על מחצית הפרוסה מורחים מיונז, מניחים חתיכה מן החביתה, רצועות ירקות (לא חובה) ושוב שכבת לחם חביתת סלמי וכו'. מסיימים את הכריך עם שכבת לחם ונועצים במקל עד התחתית.