לכבוד הוולנטיין דיי: לבבות שמרים עם שוקולד

מתכון מאת: השף קונדיטור של "שמרית" סטפן לייק

מרכיבים ל- 12 לבבות:

1 כוס קמח (140 גרם)

2 כפות שמרים טריים בגרגרים "שמרית"

2 כפות משפר אפיה "שמרית"

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

70 גרם חמאה או מרגרינה

4 ביצים בגודל L

200 גרם שוקולד מריר (2 חפיסות)

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

קורט קינמון 

 לקישוט:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1/2 1 חפיסת שוקולד (150 גרם)

סוכריות לבנות או אבקת סוכר

מקלוני שיפוד

אופן ההכנה:

  1. בקערה ממיסים את השוקולד עם החמאה עד לקבלת מירקם אחיד.
  2. בקערת מערבל עם וו גיטרה, מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס.
  3. בקערה מערבבים את הקמח, קינמון, שמרים ומשפר אפיה. מוסיפים לקערת המערבל בהדרגה עד לקבלת מירקם אחיד.
  4. משהים מכוסה כחצי שעה.
  5. משמנים תבניות קטנות בצורת לב כגון סיליקון או מתכת.
  6. מוזגים את הבצק הדליל לתבניות לב ואופים בתנור מחומם מראש  ל- 180 מעלות במשך כ- 15 דקות. בעזרת קיסם בודקים שמרכז הלב קצת דביק.
  7. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
  8. מרתיחים את השמנת ומוזגים על השוקולד, מערבבים עד קבלת גאנש אחיד. (ניתן לפרוס את הלב כדי לחדד את צורתו)
  9. טובלים את לב השמרים בתוך הגאנש.
  10. נותנים לשארית הגאנש לטפטף ומיד מקשטים עם סוכריות לבנות.
  11. נועצים על מקלון שיפוד.