לביבות תירס וגבינה צפתית

מתכון לחנוכה ולכל השנה: לביבות תירס וגבינה צפתית. באדיבות תנובה.

החומרים:
‏ 2 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
1 ‏גביע יופלה לבן ‏1.5% שומן
1 ‏כוס גרגרי תירס מבושלים (או מקופסה)
1/2 ‏כוס קמח תופח
‏1 קופסה (200 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5% מסדרת פיראוס חתוכה לקוביות קטנות, מעורבבת במעט קמח ו/או פירורי לחם.
2 ‏כפות בצל ירוק קצוץ
‏מלח ופלפל שחור לפי הטעם
‏שמן לטיגון, שמנת תנובה להגשה- אם רוצים

‏אופן ההכנה:
* ‏טורפים היטב את החלמונים ומערבבים עם שאר החומרים.
* ‏מקציפים את החלבונים ומערבבים ביד קלה עם התערובת.
* ‏במחבת כבדה מחממים שמן על אש בינונית, יוצקים לביבות בכף מטגנים באיטיות צד אחד, הופכים ומטגנים באיטיות צד שני עד גוון זהוב. הגישו חם וטרי עם שמנת חמוצה תנובה.