מאמר באדיבות יקב דלתון – לחצו כאן למידע נוסף על היקב
לפני חג הפסח הקרב ובא, כל עם ישראל עסוק בהכנות קדחתניות, בניקיונות יסודיים ובשאילת השאלה הנצחית: "איפה אתם בסדר?". לעניות דעתנו השאלה הנכונה צריכה להיות דווקא: "מה תשתו בסדר?" ואם אכן זוהי השאלה שבפיכם, אנחנו שמחים לכתוב לכם שהגעתם בדיוק, אבל בדיוק לדף הנכון. הכנו לכם ארבע המלצות לארבע כוסות משובחות במיוחד, שיעשו הרבה מאוד כבוד לכל שולחן סדר כהלכתו. מוכנים? לחיים!
כוס ראשונה – קברנה סוביניון
בראש ובראשונה נשתה מלוא הכוס קברנה סוביניון של יקבי דלתון. מדובר על יין מיוחד במינו שמיוצר מגפנים שנבצרו אי שם בימים האחרונים והחמימים של חודש ספטמבר ובתחילתו של חודש אוקטובר. קברנה סוביניון של יקב דלתון הוא יין עשיר מאוד ומאוזן מאוד עם ניחוחות עדינים של אוכמניות, מנטה ודובדבנים שמשתלבים בצורה יוצאת מן הכלל עם ניחוחות של קרמל וניל הודות לשהות של קרוב לשנה בחביות עץ האלון הצרפתי. יין זה ילווה באופן המושלם ביותר מאכלים מבשר כבש וצלי בקר אפוי בתנור. זהו יין מורכב ונפלא, אך החדשות הטובות הן שהכוסות הבאות יכילו יינות נפלאים לא פחות!
כוס שנייה – שיראז של יקב דלתון
שיראז של דלתון הוא יין כשר לפסח שמיוצר מענבים שגדלו למרגלות הר מירון בכרם ספסופה. תוך דקות ספורות בלבד מרגע הקציר הענבים הגיעו ליקב, רוסקו אחר כבוד והועברו למכלי התסיסה המודרניים שביקב. התססת הענבים נמשכה עשרה ימים במהלכם עורבבו מספר פעמים בכל יום עם הקליפות על מנת למצות את הצבע ועל מנת לשמור על הרעננות של היין המשובח המתהווה. לאחר תהליך הסחיטה הועבר היין לחביות שמיוצרות מעץ אלון אמריקאי משובח לתקופה של עשרה חודשים. צבע היין הוא צבע של דיו עשיר מאוד והניחוחות שעולים ממנו הם של וניל, שוקולד מריר ונגיעה קלה של מנטה. בלשון ניתן להרגיש דובדבן שחור, ליקריץ ופלפל שחור. בקיצור, יין משובח.
כוס שלישית – מרלו
עוד יין ישראלי לפסח שיהפוך כל שולחן סדר למשמח ולאיכותי במיוחד הוא מרלו של יקב דלתון שמיוצר מענבי מרלו שגודלו במרום הגליל ברמת דלתון. הענבים גודלו ביקבים במירון, ספסופה ובכרם בן זמרה ולאחר תהליך הפרדת הקליפות, היין שהה בחביות עץ אלון צרפתי להתיישנות של עשרה חודשים. מדובר על יין עשיר מאוד בארומות של ציפורן, פלפל ושזיפים.
כוס רביעית – פטיט סירה
לא ניתן לדבר על יין ישראלי לפסח מבלי להזכיר את היין המיוחד הזה. הענבים שמשמשים לייצור היין נבצרו בכרם באזור השפלה, לא רחוק מגדרה. כדי להפיק את האיכות המרבית במהלך כל תקופת הגידול נעשו דילולים חוזרים ונשנים בחלקות הגפנים ובסופו של דבר נוצר יין עם צבע עמוק מאוד שנוטה לשחור. הניחוחות המשכרים של היין מזכירים זיתים שחורים ולבנדר ומרקם היין קטיפתי בצורה יוצאת מגדר הרגיל.
לסיכום
בשלב זה נאחל חג כשר לכל בית ישראל וכולנו תקווה שעשינו לכם טיפה סדר בסדר. חג שמח!