ברוסקטה עם ערק אלוואדי

מתכון מפסטיבל הערק של Olive Leaf בשרתון ת"א – באדיבות שף הבית צ'רלי פדידה

מצרכים

  • 4 פרוסות בריוש מוברשים בשמן זית ואפויים עד לצבע זהוב
  • עגבניות שרי אדומות  וצהובות( 4 מכול אחד) חלוטות במים וקלופות
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית סילאן
  • כפית שמן זית
  • 8 זיתי טאסוס מגולענים
  • 4 פילה לימון
  • 8 גבעולי שמיר לקישוט המנה
  • מלח פלפל

מצרכים לממרח טופו

  • 8 כפות גבינת טופו
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כפית שמיר קצוץ
  • 5 כפות ערק מסוג אלוואדי 50%
  • מעט מלח ופלפל שחור טרי

אופן ההכנה

  • הכנת ממרח טופו: מוסיפים לקערה  גבינת הטופו, עשבי תיבול קצוצים, ערק ותבלינים

מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף עם צינטר משונן ומניחים בצד.

  • הכנת עגבניות במרינאדה: אל קערה נוספת  מכניסים עגבניות שרי קלופות ומתבלים בבלסמי, מלח, פלפל, סילאן ושמן זית. מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
  • הכנת עגבניות צלויות: חותכים 2 עגבניות שרי צהובות לחצי ומניחים בקערה. לאחר מכן חותכים 2 עגבניות שרי אדומות לחצי ומוספים  באותה בקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעבירים למגש אפייה, מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ומכניסים את העגבניות להשחמה לפרק זמן של בין 5-3 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
  • השלמת המנה: מכניסים 8 זיתי טאסוס לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות – עד ליבוש ופריכות. קולפים לימון ומוציאים ממנו כ-4 פילה לימון. אופים את פרוסות הבריוש בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות בין 8-6 דקות ומניחים בצד.

אופן הרכבת המנה: מזלפים טופו על גבי הבריוש, מקשטים בעגבניות שרי