מתכון לפסח: נתחוני צ'אך מוקפצות על אורז לבן
 באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מצרכים ל-4 מנות גדולות
 800 גר צ'אך "אדום אדום "
 6 כפות שמן זית
 מלח פלפל גרוס
 3 יח' בצל לבן בינוני
 1/2 צ'ילי אדום פרוס
 4 ענפי טימין מופרדים לעלים
 4 כפות גרגרי כוסברה כתושים וקלויים קלות במחבת יבשה
הוראות הכנה
 * את הצ'אך חותכים לנתחים דקים, מניחים בקערת ערבוב, מתבלים במלח ופלפל ומגרדים במגרדת בצל, מערבבים ומניחים במקרר ללילה ( הבצל עוזר בריכוך הנתחונים )
 * מכינים אורז לבן , כאשר הוא מוכן מתחילים בהכנת המנה …
 * את 2 הבצלים פורסים לפרוסות דקות , מטגנים במחצית מכמות השמן את הבצל להזהבה , מניחים בקערה.
 * את הנתחונים מטגנים בזריזות בשניים עד 3 סבבים במחבת לוהטת להשחמה קלה בטיגון זריז , מוסיפים לקערה עם הבצל המטוגן , בסיבוב השני מוסיפים גם את הצ'ילי
 * משלימים טעם בקערה, זורים על האורז את הכוסברה והטימין ואת הנתחונים מעל .
 
				 
															






