מתכון אוזני המן בטעם קקאו במילוי קרם פטיסייר
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים. מתוך ספיישל מתכונים לפורים של פורטל נטוניוז

חומרים לבצק ל 40-45 יחידות
2 ק"ג קמח
750 גרם סוכר
1.5 ק"ג חמאה
200 גר' קקאו
6 ביצים
חומרים לקרם הפטיסייר:
1 ליטר חלב
חלמון ביצה מ-12 ביצים
250 גר' סוכר
וניל
80 גר' קורנפלור

אופן הכנת קרם הפטיסייר:
* להרתיח את החלב והווניל
* לערבב את החלמונים עם הסוכר, להוסיף מעט חלב ולערבב
* להוסיף את הקורנפלור ולבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דק'. לבחוש מידי פעם
* להניח על תבנית, לבזוק סוכר, לכסות בנייר פרגמנט ולהכניס לקירור

אופן הכנת אוזני המן:
* מקציפים את החמאה, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה – עד לקבלת מסה חלקה
* להוסיף את הביצים בהדרגה
* לערבב את הקמח והקקאו, ולהוסיף ליתר העיסה. אין ללוש בצק זה הרבה
* להניח לקירור
* לרדד לעיגול בקוטר 10 ס"מ ועובי 3-4 מ"מ
* לזלוף את הפטיסייר למרכז העיגול ולקפל
* לאפות בתנור בחום 160-170 במשך 15 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *