מתכון לעוגיות שוקוצ'יפס XXL

רשת קפה ביגה חוגגת את עונת השוקולד. וחולקת מתכון קינוח חגיגי – עוגיות שוקוצ'יפס XXL.

עוגיות שוקוצ'יפס XXL – מתכון לכ-15-20 עוגיות גדולות


רכיבים לבצק עוגיות שוקוצ'יפס :

240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר לבן

240 גרם סוכר חום כהה

4 גרם מלח )חצי כפית )

120 גרם ביצים ( 2 יחידות XL)

420 גרם קמח מנופה

3 גרם אבקת סודה לשתייה (חצי כפית)

150 גרם שוקוצ'יפס מריר

120 גרם שוקולד חלב קצוץ

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה נקציף חמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח.

נוסיף את הביצים  ואת הקמח מנופה עם אבקת הסודה לסירוגין , ונערבל רק עד שהמסה אחידה.

נוסיף את השוקולדים והפקאן הקצוץ.

נחמם תנור ל -165-170 מעלות.

נגלגל כדורי בצק של כ- 80-100 גרם.

נסדר ברווחים על גבי מגש ונייר אפייה.

נאפה כ 10 דקות בהתאם לגודל העוגייה וסוג התנור.

העוגיות יישארו רכות ואפויות חלקית במרכזן בגמר האפייה.

נניח להתקרר בחוץ ונארוז בצנצנת עוגיות.