מתכון להכנת מרק פאפא אלפומדרו, באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"
החומרים
1 ק"ג עגבניות חלוטות ללא קליפה
6 שיני שום חתוכות דק לאורכן
חופן בזיליקום טרי קצוץ
½ כוס שמן זית
מלח, פלפל, סוכר – לפי הטעם
½ ליטר מיץ עגבניות
4-6 פרוסות לחם מפוררות
½ כוס פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה
* יוצקים מעט שמן זית לסיר רחב.
* מוסיפים שום ומייד את העגבניות.
* מערבבים ומוסיפים תבלינים ומיץ עגבניות.
* מרתיחים ומנמיכים את האש.
* מבשלים כעשר דקות ומוסיפים פנימה את הלחם והבזיליקום.
* מגישים עם שבבי גבינת פרמז'ן מעל.
המלצת הגשה: יוצקים את המרק לקערות אישיות מעטרים בכף שמנת חמוצה וכמה עלי בזיליקום טריים.