מרק פורל סמיך

מתכון להכנת מרק פורל סמיך

מצרכים ל-4 מנות:
2 דגי פורל מעושנים (כ-250 גרם כל אחד)
2 שיני שום
1 בצל
2 שמנת מתוקה
2 חלמונים
מלח
פלפל לבן טחון טרי
כף מיץ לימון
רוטב וסטרשיר
40 גרם מרווה

אופן ההכנה:
* מסירים את עור הפורל, מוציאים ממנו את הפילה ומניחים בצד.
* שומרים את העור ואת האדרות.
* מקלפים את הבצלים, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר רחב יחד עם העור והאדרות .
* מוסיפים 1 ליטר וחצי מים ומרתיחים. מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה למשך 35 דקות. עד שנפח הסיר מצטמצם בשליש.
* מעבדים את פילה הפורל עם השמנת למחית חלקה.
* מערבבים בסיר את מחית הפורל יחד עם הנוזל, ומרתיחים קצרות.

הרכב תזונתי למנה:
220 קלוריות
21 גרם חלבון
13 גרם שומן
2 גרם פחמימות

באדיבות "דגי הדן"