פנקייק וניל

מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של ניופאן גורמה
מצרכים
:

4 ביצים

2 כוסות חלב

100 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

3 כוסות קמח

4 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

תרסיס שמן לשימון

אופן ההכנה:

  1. טורפים את הביצים, החלב, החמאה המומסת והסוכר בקערת המיקסר עם וו הקצפה למשך 2 דק'.
  2. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים לתערובת שבקערת המיקסר. מערבבים רק עד קבלת מסה אחידה.
  3.  יוצקים 2 כפות מהבלילה למחבת הפנקייק בעזרת מצקת. כאשר נוצרות בועות הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה, מוציאים ומגישים עם רוטב שוקולד, מייפל, או מה שאוהבים.