טסים לנופש משפחתי? המדריך להתנהלות כלכלית בחו"ל.

נסיעה לחו"ל היא הזדמנות לחוויה זוגית או משפחתית נהדרת ובלתי נשכחת וסביר להניח שגם את עלות הטיול לא תשכחו במהרה. השילוב של כרטיסי טיסה, עם לינה, הסעדה, עלויות תחבורה, כניסה לאתרים, קניות ומתנות, הופכים את החופשות בחו"ל למצרך יקר במיוחד, במיוחד במדינות אטרקטיביות באירופה ובארה"ב. נסיעה לחו"ל מחייבת התנהלות נבונה הן בניהול התקציב והן בשמירה על הכסף ועל ערכו. לכן, כדאי לתכנן מראש את כל הנושא הכספי ולהכיר את המחירים ואת אפשרויות התשלום הקיימות במדינה המארחת אתכם.

שימרו על הכסף שלכם

כתיירים, אתם מסתובבים לפעמים עם סכומי כסף מזומן עליכם במהלך יום טיול. מומלץ לשמור את הכסף קרוב אל הגוף, בחגורת כסף פנימית או בכיסים קדמיים עמוקים. משם יהיה הרבה יותר קשה לכייסים לחטוף לכם אותו ויהיה גם לכם יותר קשה לאבד. במדינות מועדות לכייסות, מומלץ להתנהל בזהירות במקומות הומים כמו שווקים ולהימנע מהסתובבות בלילה במקומות לא בטוחים. את הכסף המזומן מומלץ לפצל לשני מקומות לפחות, כדי שאם חס וחלילה כסף נגנב או אובד, יהיה לכם מקור מזומן נוסף שיאפשר לכם להגיע למלון ללא תקלות. מומלץ גם להשתמש בכספת בחדר המלון או להפקיד כסף בכספת בקבלה – אין סיבה להסתובב עם סכומי מזומן מיותרים.

אמצעי תשלום בחו"ל

מלבד תשלום במזומן, מומלץ מאוד שיהיו לכם אפשרויות תשלום נוספות: כרטיס אשראי בינלאומי, כרטיס ויזה נטען, או המחאות נוסעים. כרטיס אשראי בינלאומי מאפשר משיכת כסף מבנקט או תשלום באשראי בבתי עסק גדולים. זהו אמצעי בטוח, כיוון שהכרטיסים מבוטחים והשימוש בו נוח מאוד, בתנאי שהמדינה מכירה בכרטיס האשראי שלכם (כמעט כל המדינות היום יכירו בו). יחד עם זאת, לכרטיס אשראי בינלאומי מספר חסרונות: אם אין לכם כרטיס כזה, תאלצו להוציא אותו במיוחד עבור החופשה – מה שכרוך בעמלות. בנוסף, על כל משיכה או תשלום בכרטיס, יש עמלה די גבוהה על המרת הכסף משקלים למטבע זר ובטיול ממושך מדובר על סכום עמלות לא קטן. כרטיס ויזה נטען, אותו אפשר לרכוש בסניפי הדואר הוא פתרון מצויין למי שלא רוצה להפיק כרטיס בינלאומי. כרטיס ויזה נטען מקובל בחו"ל וניתן לטעון בו בכל זמן נתון עד 1000 שקלים. בכל האמור במעקב אחר יתרה ויזה נטען מאפשר ניהול יותר קפדני של התקציב והימנעות מהוצאות מיותרות. אמצעי תשלום נוסף הנחשב לבטוח ביותר, הוא המחאות הנוסעים. את המחאות הנוסעים שרכשתם בארץ איש מלבדכם לא יכול לפדות  – כך שהן בטוחות לחלוטין, הצרה היא ששיטת תשלום זו פחות שכיחה היום ולפעמים תאלצו להגיע לסוכנות מיוחדת ומרוחקת כדי לפדות המחאות כאלה.

ניהול התקציב

יש המון דרכים לחסוך בעלויות הטיול באמצעות תכנון מוקדם. את מקומות הלינה ניתן היום להזמין מראש באינטרנט, באמצעות אתרים שמשווים מחירים בין כל אפשרויות הלינה. לשדה התעופה בנכר, כדאי להגיע עם כמות קטנה של כסף מקומי או מטבע זר מוכר (דולר או יורו), שיחסכו לכם המרת כספים בעמלות מוגזמות בשדה. גם השכרה של רכב ניתן להזמין ברוגע מהבית, לאחר השוואת מחירים ולא כשאתם מותשים מטיסה ולא מבינים את השפה. מעל הכל חשוב שיהיה מעקב אחר התקציב, כמה הוצאתם בכל יום וכמה תוכלו להוציא בהמשך, כדי שתוכלו לחזור לארץ מרוצים ומבלי לשלם את מחיר החופשה באוברדרפט שלכם.