גלידה תפוח בדבש

לקראת החגים מציגה 'גלידות פלדמן' מתכון פשוט להכנת קינוח גלידה חגיגי לארוחות החג שמעניק משמעות נוספת ל"תפוח בדבש" הקינוח – מפתיע ומרענן ומבטיח להפוך את ארוחת החג לכיפית במיוחד גם לילדים וגם למבוגרים.

גלידת תפוח בדבש

רסק תפוחים:
רכיבים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר או סמית'
1/2 כוס מים
1 כף סוכר
2-3 טיפות תמצית וניל
רצועות מ- 1/4 קליפת לימון

אופן ההכנה:
* מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
* מניחים את התפוחים בסיר עם המים, הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון.
* מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהתפוחים הופכים לרסק.
* מוציאים את קליפת הלימון, מורידים מהאש ומקררים.

גלידה בטעם וניל

מרכיבים:
1 שמנת מתוקה (פרווה)
200 גרם שוקולד לבן (פרווה)
מקל וניל – לא חובה

אופן ההכנה:
* מביאים לרתיחה את השמנת ומקל הוניל, מורידים מהאש ומצננים מעט [ל-50 מעלות].
* מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים היטב עד להמסה מוחלטת. מקררים את התערובת במקרר למשך 6 שעות.
* מקציפים את התערובת לקציפה בהירה. מערבבים פנימה את רסק התפוחים, יוצקים לתבנית ומקפיאים.

אופן ההגשה
מניחים על צלחת הגשה 2 כדורי גלידה ויוצקים מעליהם דבש.
אפשר להגיש עם סלט פירות.