באו לך אורחים בלי להודיע מראש? את עייפה ואין לך כח להכין ארוחה? את חושבת על מנת סלומון מהבוקר? הנה מתכון פשוט, קליל להכנה ומרשים בטעמו הנפלא וביופי המנה: מתכון לפילה סלומון על מצע אטריות וירקות ברוטב חלב סויה אלפרו וחלב קוקוס
מתכון בעל אופי אסייתי באדיבות: אלפרו – יצרנית ומובילת שוק משקאות הסויה בישראל
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
מרכיבים (ל- 4 מנות):
4 יחידות של פילה סלמון ללא עור
1 פלפל צ'ילי, ללא גרעינים קצוץ דק
125 מ"ל חלב סויה אלפרו ללא סוכר
4 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
250 גר' אטריות אורז
115 גר' שעועית ירוקה שלמה (כולל התרמיל)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף שמן קנולה
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
¼ כוס חלב קוקוס
מיץ לימון וגרידת קליפה (בעזרת פומפייה) מלימון אחד
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות
2 כפות מים
אופן ההכנה:
* מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את חלב הסויה וחלב הקוקוס, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מערבבים ומחממים על אש קטנה כ- 2-3 דקות ומורידים מהאש.
* מניחים את הסלמון בתבנית למיקרו, מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הקליפה, מכסים (על מנת למנוע התזת מיצים במיקרו) ומבשלים בחום בינוני כ- 4-5 דקות עד שהסלמון מבושל. מניחים בצד כדקה (בנוזלים נשתמש אחר כך).
* מניחים את הגזר והשעועית בתבנית אחרת למיקרו, יוצקים 2 כפות מים, מכסים ומבשלים בחום גבוה כ- 4 דקות.
* מכניסים את אטריות האורז לקערה ומכסים במים רותחים. ממתינים כ- 3 דקות ומערבבים קלות. מסננים את האטריות ומאפשרים להן להתייבש.
* מחזירים את הרוטב לחימום ומוסיפים את הנוזלים מהסלמון המבושל ו-3 כפות כוסברה קצוצה. מרתיחים ומערבבים.
הגשת המנה: מניחים בצלחת את האטריות, מעליהן את הגזר והשעועית ולבסוף את הסלמון. יוצקים מעט מהרוטב על הסלמון ומקשטים בשאריות הכוסברה. את שארית הרוטב מגישים בצד לתוספת.
בתיאבון …