מאיר רוזנברג, שף מלון "רימונים גלי כנרת", מציע מתכון מיוחד לשבתות החורף הקרים: חמין ממולאים בכל טוב
חומרים
500 גרם חזה בקר
500 גרם פרגיות
200 גרם בשר בקר טחון
1 י"ח כרוב לבן
2 י"ח בצל
צרור פטרוזיליה
300 גרם ארטישוק ירושלמי
300 גרם בטטה
1 י"ח סלרי
5 י"ח חצילים בלאדי
1 כוס שעועית חומה
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס חיטה
1 כוס אורז
1 כוס בורגול
1 כוס גריסים
1 כוס ערמונים
1/4 כוס שזיף מיובש
1/4 כוס משמש מיובש
1/4 כוס פיסטוקים
1/4 כוס צנוברים
0.5 כוס יין אדום
0.5 כוס שמן
3 כפות סויה
כף פפריקה
מלח,פלפל
אופן הכנה
* מבשלים את כל הקטניות (בנפרד) "חצי בישול"
* ממלאים את בשר הבקר עם בורגול ופירות יבשים.
* ממלאים את הפרגית באורז וצנוברים.
* ממלאים את תפ"א עם גרגרי חומוס.
* ממלאים את החצילים בגריסים ובשר טחון.
* ממלאים את הכרוב בשעועית הלבנה והחומה עם חיטה.
* חותכים עת ארטישוק הירושלמי, הבטטה, בצל וסלרי חיתוך גס ומטגנים במעט שמן.
* מניחים את ירקות השורש בתחתית הסיר ועליו מניחים את הממולאים.
* את חלק מהערמונים קוצצים ואת חלקם מזגגים.
* מכינים רוטב על בסיס הערמונים עם יין אדום מלח, פלפל,סויה, פפריקה ומים
* בוזקים את הרוטב על הממולאים (הרוטב מכסה את הממולאים)
* מרתיחים את החמין, ומבשלים את החמין על חום נמוך במשך 24 שעות