קלצונה אלה נונה

המתכון באדיבות מסעדת צ'או בלה – CiaoBella רח' שנקר 18, הרצליה פיתוח

מצרכים:
300 גרם בצק של פיצה
רוטב עגבניות
פטריות ובצל מוקפץ
זיתים שחורים
קונפי שום

אופן הכנה:
* פותחים את הבצק לעיגול, מורחים רוטב עגבניות מוסיפים את שאר המרכיבים על חצי אחד של הבצק.
* סוגרים את הבצק לחצי עיגול ומהדקים אותו עם הידיים חזק כדי שלא ייפתח באפייה.
* מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ל- 5-10 דקות ומוציאים כשהבצק משחים.
* ניתן למרוח רוטב עגבניות על הבצק אחרי שסוגרים אותו, מבחוץ וכך מקבלים צבע יפה באפייה.

מתכון לרוטב עגבניות קלאסי
מצרכים:

1/3 כוס שמן זית
3-4 שיני שום מרוסקות
5-6 עגבניות טריות או 1 קופסה עגבניות מרוסקות
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר

אופן הכנה:
* שמים בסיר 1/3 כוס שמן זית , מטגנים בו 3-4 את שיני שום מרוסקות
* מוסיפים 5-6 עגבניות חתוכות לקוביות, או קופסה עגבניות משומרות מרוסקות
* מוסיפים מלח, 1/2 כפית סוכר וכפית אורגנו . מבשלים במשך כ-20 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מים כדי שלא יהיה סמיך מדי.