מתכון מיוחד לחג סוכות, באדיבות "שמרית".
מרכיבים לבצק:
½ ק"ג קמח ( ½ 3 כוסות)
½ שקית שמרית
½ שקית משפר לאפייה ביתית של שמרית
2 חלמונים
1 כף גדושה של סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
קורט מלח
כ- ½ – 2/3 כוס חלב או מים
תוספות:
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
100 גרם צימוקים כהים
כוס סוכר חום
דבש – מבשלים בסיר ½ ק"ג סוכר + 2 כוסות מים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- ½ שעה. מוסיפים מיץ מ- ½ לימון וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות.
אופן ההכנה:
* לשים את כל חומרי הבצק במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב או המים. ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ- 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.
* מתפיחים את הבצק בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח פי 2- ½ 2 מהגודל המקורי. נוטלים מהבצק חתיכות בצק ויוצרים כדורים. טובלים כל כדור בחמאה המומסת והסוכר ומניחים בתבנית (מומלץ תבנית עם חור) כשהצד עם הסוכר מופנה כלפי מעלה (אין צורך להצמיד את הכדורים זה לזה).
* מפזרים מעל שכבה נוספת של כדורים. שבים ומפזרים אגוזים וצימוקים.
* מניחים את העוגה לתפיחה במקום חמים עד למילוי כל התבנית. אופים בתנור מחומם לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). בתום האפייה מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומוזגים מעל מהדבש.