מתכון לשבועות: טארט גבינה בסגנון כנאפה
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה

רכיבים לבצק:
160 גר' חמאה
250 גר' קמח
70 גר' סוכר
1 ביצה

רכיבים למלית :
250 גר' ריקוטה ללא מלח
150 גר' גבינת תום מגורדת גס
4 חלמונים
1 כפית וניל
300 גר' איטריות קדאיף
100 גר' חמאה מומסת
חצי כוס פיסטוק קצוץ גס
כוס סוכר
1 כוס מים
מי ורדים לפי הטעם

אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
* מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
* מערבבים בקערה את הגבינות עם החלמונים והוניל. מורחים את התערובת על קלתית הבצק
* מערבבים בקערה את הקדאיף עם החמאה עד ציפוי אחיד של האיטריות ומסדרים מעל הגבינה.
* מפזרים את הפיסטוקים ואופים בחום בינוני 160 מעלות כ 20 דקות, עד שהאיטריות מזהיבות.
* בנתיים מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים ומצמצמים עוד כ רבע שעה עד שנוצר סירופ סמיך, מוסיפים את מי הורדים ומצננים מעט
* ממש לפני ההגשה יוצקים בעדינות את הסירופ על הטארט החם ומגישים מיד
ניתן להכין את הטארט מבעוד מועד ולשמור בקרור, לפני ההגשה מחממים מעט ויוצקים את הסירופ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *