מתכון מאפינס שוקולד צ'יפס באדיבות הקונדיטורית אלינוער רבין מחברת הממתקים "כרמית"

החומרים ל-16 מאפינס:

2 כוסות קמח (300 גרם)
2/3 כוס סוכר (180 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר 60% מסדרת "כרמית שף"
1 כף קליפת תפוז מגוררת
2 ביצים
1 כוס חלב (250 מ"ל)
100 גרם חמאה מלוחה מומסת
1 כפית תמצית וניל

ההכנה:
* בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס עם קליפת התפוז.

* בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, החמאה והווניל. מערבלים היטב. מוסיפים את תערובת הביצים לקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

* יוצקים את התערובת לשקעים מרוחים במעט חמאה רכה או מרופדים במנג'טים של נייר, עד 3/4 מהגובה.

* אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט נקי. לא לייבש. מוציאים מיד מהתנור, ממתינים 5 דקות ומגישים. אפשר לשמור חלק בהקפאה והוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *