מתכון לחנוכה ולכל השנה: לביבות תירס וגבינה צפתית. באדיבות תנובה.

החומרים:
‏ 2 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
1 ‏גביע יופלה לבן ‏1.5% שומן
1 ‏כוס גרגרי תירס מבושלים (או מקופסה)
1/2 ‏כוס קמח תופח
‏1 קופסה (200 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5% מסדרת פיראוס חתוכה לקוביות קטנות, מעורבבת במעט קמח ו/או פירורי לחם.
2 ‏כפות בצל ירוק קצוץ
‏מלח ופלפל שחור לפי הטעם
‏שמן לטיגון, שמנת תנובה להגשה- אם רוצים

‏אופן ההכנה:
* ‏טורפים היטב את החלמונים ומערבבים עם שאר החומרים.
* ‏מקציפים את החלבונים ומערבבים ביד קלה עם התערובת.
* ‏במחבת כבדה מחממים שמן על אש בינונית, יוצקים לביבות בכף מטגנים באיטיות צד אחד, הופכים ומטגנים באיטיות צד שני עד גוון זהוב. הגישו חם וטרי עם שמנת חמוצה תנובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *