קינוח חגיגי לראש השנה: גלילת תמרים במילוי שמנת ואגוזים מוגש עם משקה פסיפלורה מרענן.
מאת צ'רלי פדידה- שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
באדיבות: סוגת.

מצרכים ל 6 מנות
24 תמרים לחים

למילוי:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
250 מ"ל שמנת מתוקה (או ריצ' – לקינוח פרווה)
125 גרם גבינת מסקרפונה (או שמנת טופו- לקינוח פרווה)
75 גרם סוכר דק של "סוגת" (אם משתמשים בריצ' להפחית לחצי את כמות הסוכר)

אופן ההכנה:
את התמרים מגלענים וקוצצים דק. מניחים על גבי נייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף. מרדדים את התמרים על ידי לחיצות או מערוך עד לקבלת דף תמרים בעובי ½ ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון.

מכינים את המילוי: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר דק עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה, מערבבים לקבלת תערובת המוגנית. מכניסים למקרר לרבע שעה עד לתחילת הרכבת הרול.

להרכבת הגלילה: ממלאים את המילוי בשק זילוף, ומזלפים לאורך כל דף התמרים שיצרנו. במרכז הגלילה מפזרים את הפיסטוקים והאגוזים. מגלגלים ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפחות, ניתן גם להקפיא על מנת להקל על החיתוך. פורסים בעזרת סכין חדה, ומגישים לצד משקה פיספלורה מרענן.

משקה פסיפלורה מרענן:

מצרכים :
4 פסיפלורות חצויות
4 תפוזים גדולים

אופן הכנה:
סוחטים את התפוזים ומוסיפים את תוכן הפסיפלורה למיץ מערבבים היטב (ניתן לסנן את הגרעינים).
מכניסים למקפיא ל20 דקות עד שהמיץ קר ומרענן. מוזגים לכוס אישית ומניחים לצד הרול תמרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *