באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה.
חומרים לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
20 גר' סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון
להברשה
2 כפות ריבת משמש חלקה
למלית
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
20 גר' חמאה
3כפות דבש
למניפת התפוחים
4 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
להברשה-
4 כפות ריבת משמש חלקה
אופן ההכנה :
לבצק
* שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון וביצה, מעבדים בעזרת וו בצורת גיטרה.
* כאשר מתקבלת תערובת קרמית מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.
* מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
* מהדקים את הבצק לדפנות התבנית על מנת לקבל עובי אחיד של הבצק. מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה כרבע שעה.
* מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.
למלית
* מחממים במחבת את החמאה עד להמסה, מוסיפים את קוביות התפוחים והדבש ומאדים קלות כ 10 דק'.
* מסננים את הנוזלים , מצננים ומניחים על הבצק.
למניפת התפוחים
* מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית.
* מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת.
מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.