מאפינס חמוציות וגרנולה

מתכון מאת: שף קונדיטורית עמית דונסקוי למותג קליית גת

המרכיבים ל-7 מאפינס גדולים או 15 קטנים (תבנית שקעים):

100 גרם חמאה רכה

1.5 כוסות סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים

2 כוסות קמח תופח

1 גביע יוגורט

מיץ מחצי לימון

1 כוס חמוציות  Ocean Spray

לציפוי:

2  כפות סילאן קליית גת

1/4  כוס גרנולה

2  כפות חמוציות  Ocean Spray 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל 170- מעלות ומשמנים את תבנית השקעים.
  2. בקערת המערבל שמים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים  במשך כ 3- דקות, עד שנוצר קרם. מוסיפים את הביצים בהדרגה,תוך הקצפה.
  3. מוסיפים את יתרת המרכיבים, פרט לחמוציות, מקציפים במהירות גבוהה (זמן קצר בלבד במשך כ 3-4- סיבובי מערבל) רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את החמוציות ומערבבים ידנית. יוצקים לתבניות ואופים במשך כ 20- דקות, עד הזהבה. מצננים.
  4. להכנת הציפוי: מברישים את המאפינס בנדיבות בסילאן ומפזרים מלמעלה את הגרנולה והחמוציות. שומרים עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.