עם השקת סדרת הרטבים של ברילה באריזות החדשות, מציעה ברילה, בסיוע השף יניב פרטוש, מתכון נהדר ומהיר לפיצה משפחתית ביתית.
חומרים לבצק
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/4 כוס ועוד 1/4 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים חמים
אופן הכנת הבצק
* מערבבים קמח, מלח, שמרית, סוכר ו- 1/4 כוס שמן זית.
* מוסיפים 2.5 כוסות מים חמים ולשים לבצק אחיד אם צריך מוסיפים עוד מים. הבצק צריך להיות רך מאוד אך לא דביק.
* מוסיפים עוד 1/4 כוס שמן זית ולשים עוד דקה ככה שהשמן יעטוף את הבצק.
* מכסים ומניחים לתפיחה של 40 דקות במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים. כל כדור הוא פיצה לתבנית תנור שלמה. (ניתן להקפיא את הכדורים בשלב הזה).
* מרדדים כל כדור לעלה כמה שיותר דק, ככה שיכסה תבנית תנור גדולה.
חומרים להכנת רוטב
1 צנצנת רוטב "בזיליקום" ברילה
צרור עלי אורגנו טריים קצוצים
מלח ים
פלפל גרוס
מעט סוכר
4 כפות שמן זית
מערבבים היטב את כל החומרים ומורחים על הפיצה.
להכנת הפיצה
מפזרים מעל לרוטב : 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (ניתן לשלב עוד תוספות שונות בהתאם לטעמכם האישי: זיתים, פטריות, תירס, טונה, פלפלים וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים).
לאפיה
מחממים תנור ל- 250 מעלות ואופים בתנור החם 10 דקות.