מתכון לשבועות גביעי טירמיסו שוקולד וגבינה

חומרים: (4 מנות)
8 בישקוטים ויצ'נזי
100 מ"ל ליקר ביצים
100 גרם שוקולד חלב איכותי שבור לקוביות
4 חלמונים
4 כפות שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כפית יין מרסלה
60 גרם גבינת מסקרפונה

לקישוט:
קקאו לא ממותק או נס קפה מגורען

אופן ההכנה:
* לחצות את הבישקוטים ולטבול אותם בליקר הביצים.
* לסדר בתוך 4 כוסות רחבות בצורה מאונכת בצמוד לדופן הכוס.
* להמיס את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר כפול. לקרר.
* לשפוך למרכז הכוס בין ומעל הבישקוטים.
* לטרוף את החלמונים והסוכר בקערה בעלת תחתית עגולה מעל סיר עם מים רותחים.
* כאשר התערובת קצפתית וסמיכה מוסיפים את היין וממשיכים להקציף עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
* להסיר ממקור החום, ולטבול את תחתית הקערה במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.
* להוסיף את גבינת המסקרפונה ולשפוך לכוסות מעל השוקולד.
* להמתין 5 דקות ולפזר מעל גרגרי נס קפה או קקאו.

המתכון באדיבות VICENZI

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *