מתכון לעוגיות קרמל ושקדים חגיגיות לפסח
מאת השפית בל קפצן לסוגת

מצרכים
לבצק
200 גרם קמח מצה
100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 -2 כפיות מים קרים
2 חלמונים
3 כפות סוכר דמררה
200 גרם חמאה קרה

לקרמל
כוס סוכר
חבילת שמנת מתוקה
כף חמאה
חפיסת שקדים קלויים 'סוגת' (מסדרת הקרוקנטים)

אופן הכנה:

* מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק. לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק.
* אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור. לעטוף את כדור הבצק בשקית ניילון ולקרר לשעה לפחות.
* להכנת הקרמל- בסיר ממיסים את הסוכר בחמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.
* מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.
* מוציאים מהתנור, מצננים כ 5 דקות וכשהבצק עדיין חם שופכים מעל את הקרמל החם. מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *