מתכון לפסח מתכון צלי כתף עגל ביין אדום.
באדיבות נאווה דאסה, מנהלת שיווק יקב בשן.

חומרים:
2 קילו צלי כתף עגל
שמן זית
4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות
סלסלת פטריות טריות
2 בטטות חתוכות לטבעות
2 כפות ברנדי
2 עלי דפנה
1 עלה רוזמרין או טימין (קורנית)
מלח
פלפל גרוס עבה
בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן

אופן ההכנה:
* מטגנים בשמן זית צלי כתף עגל מכל הצדדים, ומוציאים לצלחת
* מטגנים את הבצל, הפטריות וטבעות הבטטה
* מוסיפים לסיר את הצלי
* מפזרים מעל הכל את הברנדי ומיד מדליקים גפרור (יש להיזהר כי הברנדי נדלק).
* מיד כשהאש נכבית בתוך הסיר, יש להוסיף-מלח, פלפל גרוס עבה, עלי דפנה ורוזמרין או טימין (קורנית).
* להוסיף לסיר בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן, לתת לרתוח, להנמיך האש, לכסות ולבשל.
* בישול בין 20 דקות (למי שאוהב נע) לבין שעתיים (למי שאוהב את הבשר פריך).
* להוציא את הבשר, לפרוס לפרוסות ולהגיש עם הירקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *