מתכון לשבועות פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר, פרמזן ורוטב ירוק.
מהספר "המטבח של סהר" עם השף סהר רפאל, המנצח על מטבחי "כדיתא" ו"כרמים".
חומרים לפנקוטה:
2 מיכלי שמנת מתוקה
½ 2 כפות פרמזן מגוררת
100 גרם גבינה טאלג'ין (או ברי או קממבר)
½ 2 כפות גבינת פטה
¼ גליל גבינת עזים
ענף טרגון
1 כפית אבקת גלטין
8 קוקוטים
חומרים לרוטב ירוק:
2 מקלות סלרי חתוכים גס
10 עלי בזיליקום
כוס שמן זית
5 עלי נענע
מלח
פלפל
גרידת לימון מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
חומרים לקרקר פרמזן:
1 כף חמאה מומסת
1 כף קמח
5 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 כף עירית קצוצה
אופן הכנה:
* הכנת הפנקוטה: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים גבינות וטרגון. מערבבים עד המסת כל הגבינות מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה. בינתיים ממיסים בכלי נפרד את הגלטין עם 2 כפות מים. משווים טמפרטורות: מעבירים מצקת מתערובת השמנת לכלי הגלטין, מערבבים ויוצקים לתערובת השמנת והגבינות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את ענף הטרגון, ומחלקים ל 8 קוקוטים חד פעמיים קטנים מרופדים בניילון נצמד כשקצוות הניילון כלפי חוץ. מקררים במשך לילה שלם.
* הכנת הרוטב: מערבלים את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, למרקם אחיד וחלק. מוסיפים שמן זית באטיות, עד להתחברות החומרים ולקבלת רוטב אחיד.
* הכנת הקרקר: מערבבים היטב את כל החומרים למסה אחידה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, נוטלים כף מהתערובת ומשטחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 3-2 דקות. מצננים מעט ומשחררים בעדינות.
המלצה להגשה: הופכים את הכלי לשחרור הפנקוטה על צלחת הגשה ומסירים את הנילון הנצמד. מניחים קרקר פרמזן מעל ויוצקים מעט רוטב ירוק.