מתכון לשבועות עוגת גבינה קרה ללא סוכר בציפוי פירות יער.
באדיבות: רועי וולף, שף קונדיטור חברת "אביב" מקבוצת "מצות אביב", יצרני עוגיות אביבה ללא סוכר.

להכנה בתבנית אפיה מס. 26.

המצרכים:
גבינה לבנה 1/2% 750 גרם.
שמנת לקצפת 32% מיכל אחד (250 מ"ל)
שמנת לבישול 15% מיכל אחד (250 מ"ל)
כמוסוכר 3/4 כוס או 5-6 שקיות סוכרלוז
ג'לטין (דגים) שקית אחת
מים חצי כוס ועוד חצי כוס
עוגיות אביבה ללא סוכר בטעם וניל 150 גרם
אינסטנט פודינג וניל 3 כפות
תמצית רום, גרידת לימון.
קונפיטורה פירות יער לייט ללא סוכר כוס וחצי

אופן ההכנה:
* טוחנים את העוגיות לפירורים, מפזרים אותן בתחתית התבנית לשכבה אחידה.
* שמים כפית תמצית רום בתוך חצי כוס מים, ומטפטפים על העוגיות.
* ממיסים בחצי כוס מים רותחים שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל למשך 30 שניות, חשוב להמיס את הג'לטין היטב.
* מקציפים במערבל את השמנת 32% בתוספת 3/4 כוס כמוסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
* מוסיפים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ואת השמנת 15% וממשיכים להקציף.
* מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה, גרידת הלימון ותמיסת הג'לטין. מערבבים בתנועות קיפול, עד שהתערובת אחידה.
* יוצקים לתוך התבנית, ומקררים במקרר לפחות 6 שעות. (אם ממהרים – ניתן להקפיא למשך שעתיים)
* מורחים על העוגה קונפיטורה פירות יער לייט. אם מתכוונים להגיש את העוגה למחרת – רצוי למרוח את הפירות סמוך להגשה. ניתן גם להקפיא את העוגה למשך כמה ימים, ואז להוציאה מספר שעות לפני ההגשה, להפשירה ואז למרוח את פירות היער.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *