סלמון מדיטרנה על תפודי תפוחי אדמה פריכים

מתכון מתפריט המנות של מסעדת " Campania ביסטרו" ר"ג (כשר גלאט) בניצוחו של השף והיועץ הקולינארי גיא פרץ.

צרכים:
לסועד – 220 גר' של סטייק סלמון טרי.

חומרים למרינדה:
כף לימון כבוש (או חצי לימון קצוץ)
שן שום פרוסה
2 כפות שמן זית
כפית כוסברה קצוצה
כפית בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים למרינדה אחידה ומורחים על הדג כמספר שעות לפני הבישול.

לתפודים:
פורסים 2 תפוחי אדמה בינוניים לסועד לסהרונים
מתובלים בשן שום כתושה, טימין ומעט פפריקה מתוקה
אופים בתנור בחום של 150 מעלות למשך 20-25 דקות.
מקררים.
לפני ההגשה מטגנים בשמן עמוק כ 5-3 דקות.

להכנת המנה :
צורבים את הדג בגריל או במחבת פסים מפלדה (בערך 4-6 דקות מכל צד)
מניחים את התפודים בצלחת הגשה לידם את הדג ומקשטים בזר של סלט עלים.