השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח"תדמור" מציע מתכון שיכול ללוות כל מנה, וטעים בכל עונה: סלט פלפלים קלויים

החומרים
2 יחידות פלפל אדום
2 יחידות פלפל ירוק
2 יחידות פלפל צהוב

לרוטב:
5 שיני שום קצוצות דק (אם יש לכם מועך שום, זה בדיוק הזמן להשתמש בו)
2 לימונים סחוטים
חופן בזיליקום חתוך לרצועות דקיקות
מלח, פלפל גרוס, סוכר
שמן זית וחומץ (רצוי בלסמי)

אופן הכנה:
* קולים את הפלפלים באש גלויה עד לחריכה מלאה של הקליפה (הכי פשוט- לשפד את הפלפל בשיפוד ולצלות מעל כירת הגז הדולקת)
* מעבירים את הפלפלים לכלי אטום למשך 15-10 דקות
* קולפים את כל הקליפה השחורה ומנקים את פנים הפלפלים מגרעינים
* חותכים לרצועות בעובי של פחות מס"מ
* מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
* יוצקים את הרוטב מעל לרצועות הפלפל ומערבבים בעדינות

מומלץ לא לוותר על החומץ, הוא לא רק תורם לטעם, אלא גם משמר את הסלט לאורך זמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *