סלט סלק עם סלומון ושמן זית כתית

מתכון סלט סלק עם סלומון ושמן זית כתית באדיבות יד מרדכי המציגה: מתכונים לפסח עם שמן זית, במסגרת שיתוף פעולה בין יד מרדכי ואתר האינטרנט הקולינריwww.mevashlim.com  שבעריכת השף חיים כהן, מבכירי השפים בישראל וד"ר אלי לנדאו.

מרכיבים:
1 קילו של סלק (ראשים נקיים אבל לא קלופים)
300 גרם של סלומון טרי, חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים ירוק קצוצים
מיץ לימון מסונן מלימון אחד
כפית גדושה חזרת לבנה
שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי
מלח

אופן ההכנה:
* עוטפים כל ראש סלק ברדיד אלומיניום ומניחים בתבנית.
* אופים את ראשי הסלק כשעה וחצי בתנור שחומם ל-180 מעלות, מוציאים ומצננים. מסירים את רדיד האלומיניום, קולפים את הסלק באצבעות וקוצצים אותו לקוביות קטנות בגודל של קוביות הדג.
* מערבבים בקערה גדולה את הסלק, הדג, החזרת והבצל הירוק.
* מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומעט מלח. מערבבים ומגישים.