השף ברק חורש מציג: סלט ביכורים.

קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
סלט ביכורים מפירות העונה

מתכון לסלט משפחתי (4 אנשים)

חומרים:
2 יח' סברס טרי- קלוף וחתוך לקוביות
2 יח' שזיפים שטופים ופרוסים
10 יח' ענבים שחורים חצויים
1 יח' אפרסק שטוף ופרוס
6 עלי חסה שטופים וחתוכים לחתיכות גסות
4 כפות חיטה מבושלת
8 קוביות גבינה צהובה של "טרה" בגודל 1 ס"מx1 ס"מ
2 כפות פרוסות/גפרורי שקדים

חומרים לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
2 כפות מיץ תפוזים ( ניתן גם מבקבוק פריגת)
1 ו-1/2 כפיות קפה נמס
מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן הכנת הרוטב:
* מכניסים את כל החומרים לצנצנת
* סוגרים את הצנצנת עם המכסה ומנערים היטב עד לקבלת רוטב אחיד

אופן הכנת הסלט:
* מערבבים את כל המצרכים בקערת ערבוב, יוצקים את הרוטב, מערבבים קלות ומעבירים לקערת הגשה

המלצת השף:
* לאכול את הסלט מיד לאחר הכנתו
* ניתן להחליף את קוביות הגבינה בגבינה צהובה מגורדת של "טרה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *