מתכון להכנת סופגנייה ברזילאית, סופגנייה במילוי גאנש שוקולד חלב לבן עם חלב קוקוס וליקר קלואה (קפה) בציפוי פריזר שוקולד בלגי משובח וקוקוס קלוי.

המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום

למילוי קרם גאנש שוקולד וקלואה :
100 גרם שמנת מתוקה
4 גרם פולי קפה
40 גרם חלב קוקוס
10 גרם שבבי קוקוס
14 גרם ליקר קלואה
75 גרם שוקולד חלב
75 גרם שוקולד לבן

גנאש לציפוי הסופגנייה:
שמנת מתוקה 120 גרם
שוקולד מריר 120 גרם
שוקולד חלב 60 גרם

אופן הכנת הבצק:
* להכניס למיקסר: קמח, מלח, סוכר ושמרים לחים, לערבב למשך דקה.
* להוסיף מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי. ללוש במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
* לערבב פעם נוספת: 3 דקות במהירות גבוהה. להוסיף מלח ומרגרינה. ללוש 4 דקות נוספות במהירות גבוהה. לכדרר סופגניות, 50 גרם לסופגנייה.
* מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה.
* לאחר ההתפחה (הכפלת הגודל) , חובטים בבצק להוצאת האוויר.
* מכסים ושוב מניחים להתפחה. משמנים קלות משטח עבודה יוצרים כדורים של 50 גרם.
* מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לטמפ' גבוהה (לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה)
* מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.

אופן הכנת הקרם:
*חליטת שמנת קפה = להרתיח שמנת עם פולי קפה, להשאיר שעה לספיגת הארומה.
* להרתיח את החלב קוקוס וחליטת השמנת קפה, להוסיף שבבי קוקוס.
* לשפוך את התערובת החמה על השוקולד חלב ולערבב. להוסיף ליקר קלואה ולערבב.

אופן הכנת הגנאש:
* מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס..

לאחר ספיגת השמן והתקררות הסופגניות :
* זילוף פנימה 10 גרם מקרם גאנש שוקולד וקלואה.
* ציפוי הסופגנייה ע"י טבילה בגאנש השוקולד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *